Unifocale glazen

Unifocale glazen zijn glazen met één sterkte, ze dienen om het verte zicht of het tussen zicht of het nabijzicht te verbeteren. Deze glazen zijn opgebouwd uit verschillende lagen en kunnen worden voorzien van verschillende “opties”.

Ontspiegeling

Een ontspiegeling is een extra laag die op het glas geplaatst wordt en die ervoor zorgt dat er geen weerkaatsingen meer zijn op het glas. Dit heeft als voordeel dat het licht zowel op de voorkant als op de achterkant niet meer gaat weerkaatsen, Hierdoor heeft men een helderder zicht zowel overdag als s ’nachts.

SuperClean laag

De nieuwste ontspiegelingen worden ook nog voorzien van een eindlaag die doordat ze zeer glad en antistatisch is ervoor zorgt dat we de glazen minder moeten poetsen en dat ze gemakkelijker te poetsen zijn (zonder strepen).

Uv laag

Mensen die veel in open lucht werken of die hun zicht optimaal wensen te beschermen kunnen kiezen voor brillenglazen met UV filter, deze filter houdt de UVA en UVB stralen voor 100% tegen.

Verdunde glazen

Wanneer de sterkte van de glazen hoger is kunnen we de glazen verdunnen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van andere materialen waardoor we het glas dunner en lichter kunnen maken.

Asferische glazen

Wanneer men een hogere sterkte heeft dan kunnen we de glazen ook asferisch maken. De kromming van het glas wordt dan zodanig bijgewerkt dat de vervorming die ontstaat aan de zijkant van de glazen verdwijnt.